11 zlatih maturantk na SŠFKZ

V četrtek, 4. julija 2024, je bila slovesna razglasitev rezultatov poklicne mature v avli šole, ki jo je spremljal prijeten kulturni program. Ravnateljica mag. Vanda Trdan je razglasila uradne rezultate posameznih oddelkov in izročila simbolično nagrado 11 zlatim maturantkam v šolskem letu 2023/24.
Dijakinje, ki so zbrale 22 ali 23 točk na poklicni maturi, in tako pridobile naziv zlata maturantka, so: Albreht Eva, 4. L, Burgar Žitnik Klara, 4. Fa (23), Cankar Lara, 4. Fb, Jaklič Katja, 4. Ka, Jeran Lara, 4. Fa (23), Jernejčič Sara, 4. Fc, Kredar Nika, 4. Ka, Meden Saša, 4. Ka, Petrova Marija, 4. Fc (23), Prašnikar Laura, 4. Fb, Zobec Maja, 4. L.

Kulturno prireditev je pripravila profesorica slovenščine Katja Petric v sodelovanju s profesoricama Mirjam Horzelenberg in Vesno Jeromen. Posebnost te prireditve je bila sestava pevskega zbora in inštrumentalna zasedba, ki so ju sestavljali učitelji. Presenetili so nas s tremi odlično zapetimi in odigranimi skladbami: na melodijo Siva pot so priredili besedilo za maturo, zapeli znano pesem Vetra tih šepet Boba Dylana ter na koncu poskrbeli za navdušenje in aplavz, ko so na znano italijansko popevko »Marina Marina Marina« priredili besedilo in dali naslov »Matura, matura, matura« ter jo odpeli in odigrali kot pravo himno maturantov.

Vsem maturantkam in maturantom čestitamo za uspešno opravljeno poklicno maturo in jim želimo uspešno pot v življenje.