Naslov Avtor Kratek povzetek vsebine
Od genov do zvezd in naprej Dolenc, Sašo Zbirka izbranih in novih zgodb s številnih področij moderne znanosti razkriva, kako smo Slovenci zasnovali kitajski internet, v čem se ljudje razlikujemo od živali, kako veliko je vesolje, kaj je iztrebilo dinozavre, kako doma vzgojiti genija, zakaj človeštvo napreduje, kako zaznati življenje na tujem planetu in številne druge zanimive reči, ki tako mladim kot odraslim odpirajo oči in nas spodbujajo k razmišljanju.
Kremeljski mag Da Emoli, Giuliano Politični svetovalec Vladimirja Putina, poznavalec največjih tajnosti njegovega političnega režima. In Vadim Baranov ima dovolj. Odločen, da se izvleče iz zapletene in nevarne mreže političnih spletk, sklene, da bo svojo zgodbo zaupal svetu.
Povej, napisala bom Novak, Iva L. Da bi poskrbela za svoja predšolska otroka v času koronavirusa, pisateljica s partnerjevo spodbudo ostaja doma.
Mučilnica Matheson, Nadine Inšpektorica Anjelica Henley je na prizorišču zločina v cerkvi v južnem Londonu – nekdo je umoril priljubljenega pastorja Caleba Annana. Med preiskovanjem prostorov policistka najde še eno žrtev, privezana je na posteljo
Lahko bi umrl na tem kavču z mano Skubic, Andrej E. Zmagovalec literarnega natečaja Modra ptica 2024. Iskriv roman, napisan v živem, sočnem jeziku.
Mala sladolednica v Amalfiju Gregorio, Roberta Ljubezen, sladoled in čudovita obala v Amalfiju kar kličejo po tem, da jih nekdo zmeša v lahkoten poletni roman za vse ljubitelje romantike.
Sonce nad solinami Bach, Tabea Julia je kuharska zvezda in nikoli nima časa za poči­tek. Prisilni dopust si vzame, ko jo brat obvesti, da je njegov sin pobegnil iz internata, in jo prosi, naj ga pripelje na Kanarske otoke, kjer si je po ženini smrti ustvaril nov dom
Zapeljivec ostane zapeljivec Harrington, Anna Zadnja knjiga iz serije Skrivno življenje zapeljivcev prinaša nove ljubezenske zaplete in presenetljive preobrate. Se lahko nekdo v resnici spremeni ali ostane takšen, kakršen se je rodil?
Oblačilni pojmovnik Radulović, Belinda Oblačilni pojmovnik nas popelje skozi zgodovino oblačil in tekstila, predstavi značilne poklice in kose oblačil ter zahodne kodekse oblačenja. Razkrije tudi zakulisje ustvarjanja mode in modnih smernic ter vplive modnih ikon, filma, glasbe in spletnih vplivnežev nanje.